Spring til indhold

Sådan benytter du dit hjem til opmagasinering

  • af

De fleste af os har brug for at opbevare noget, fordi vi ikke kan bruge det lige nu. Det kan være dit sommertøj, som du ikke gider have liggende i dit tøjskab om vinteren eller omvendt. På samme måde har du også havemøbler, som du ikke gider have stående fremme, hvis du bor i et hus.

Der er masser af plads til opmagasinering i dit hjem, hvis du udnytter mulighederne. Blandt de steder hvor der er mest plads er:

  • Opbevaring i garage/skur.
  • Opbevaring i skabe.
  • Opbevaring i soveværelset.

Hvis du har et hus i Hjørring, Aalborg, Aarhus, Kolding, Esbjerg, Odense eller en anden by, så har du helt sikkert masser af plads til at opbevare en masse ting. Det er altid vigtigt, at du overvejer, om det er noget, som du skal bruge senere. Hvis du ikke har brugt det i flere år, er det ikke særlig sandsynligt, at du pludselig skal bruge det. Her bør du overveje, om det ikke er tid til at sælge det eller give det væk.

Opbevaring i garage/skur

Et af de steder, hvor de fleste husejere, har mest plads, er i deres garage eller haveskur. Ofte benytter man kun disse rum til værktøj og nogle haveredskaber. Men du har muligheder for at gemme alt muligt her, hvis du sørger for at gøre plads til det.

Du kan starte med at bygge en reol, som kan gå hele vejen op til loftet. På den måde får du masser af plads til opmagasinering. På hver hylde kan du have x antal flyttekasser, hvor du har noteret, hvad du har gemt.

Er gulvet belagt med holmegårdssten, betonfliser eller andre belægningssten, og er der ikke lavet en fugtspærre under, skal du passe på med opmagasinering direkte på gulvet.

Gem alt under sengen

Tøj og dyner er følsomme overfor lugt. Så du risikerer hurtigt, at de får en fæl lugt, hvis du opbevarer dem i din garage eller i et haveskur, hvis du ikke har pakket det hele ordentligt ned. Det er ofte langt lettere at pakke det ned under sengen.

Mange tror ikke, at de har plads under sengen, fordi deres vinterdyne fylder alt for meget. Men det er, fordi de ikke tænker over, hvordan de kan få det til at fylde mindre. Hvis du tænker over det, så har du altid mulighed for at få det til at fylde mindre. Du kan f.eks. vakuumpakke din dyne. Det gør du ved at købe en vakuumpose, hvor du ved hjælp af en støvsuger, kan tage alt luft ud af den. Det er desuden også en god idé at gøre, hvis du vil pakke den ned i garagen, da den dermed ikke får noget fæl lugt.

På samme måde kan du også få dit tøj til at fylde mindst muligt og på den måde, kan du have alt dit tøj under sengen. Mange foretrækker denne løsning, så de har alt deres tøj i samme rum. Det kan også være, at du har skabe over din garderobe, hvor du kan gemme alle dit tøj.

Gennemgå dit hjem og tænk over hvor du kan opbevare flere af dine ejendele.

Se også http://fliserne.dk/

Skriv et svar